Buurblok genomineerd voor Cobouw Award in de categorie Duurzaamheid

Gepubliceerd op 29 september 2022

Buurblok genomineerd voor Cobouw Award in de categorie Duurzaamheid

Buurblok is een van de drie genomineerden van de Cobouw Awards 2022 in de categorie Duurzaamheid. De uitreiking van de Cobouw Awards is hét hoogtepunt van het jaar voor de Nederlandse bouwwereld. Met deze awards worden unieke, innovatieve en vooruitstrevende projecten, ideeën en bedrijven beloond. Buurblok viel bij de jury op en dingt mee naar de award.

Buurblok, een primeur in Nederland

Wocozon en Bouwgroep Dijkstra Draisma bieden een oplossing voor het tekort aan duurzame, betaalbare woningen voor de sociale en lage middenhuur. Deze oplossing, Buurblok, biedt een alles in één pakket waarbij woningcorporaties woningen leasen tegen heldere, vaste lasten. Het totaalpakket bestaat uit een energiezuinige woning, een duurzaam installatiepakket, onderhoud van de woningen én elektrisch deelvervoer.

1024x574

Waarom leasen?

De economie verandert. Er is steeds minder behoefte aan bezit, en meer aan het gebruik en delen van spullen. Het past binnen de duurzame ambities en de circulaire gedachte die we in Nederland nastreven. En dit kan nu ook met woningen via Buurblok. Het venieuwende woonconcept van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wocozon heeft als doel woningcorporaties te helpen op een betaalbare manier hun woningambities te bereiken en hun huurders comfortabele, gezonde woningen aan te bieden. Voor de partij die de woningen least betekent dit weinig risico en geen investering.

Geen woorden maar daden

Buurblok realiseerde het eerste project in Leeuwarden voor het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland. Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder: “Buurblok past heel goed bij WoonFriesland. Het voordeel van leasen is dat we zelf extra middelen kunnen vrijhouden en reserveren voor de grote opgave die we hebben in de bestaande bouw en nieuwbouw. We zijn de eerste in Nederland die dit product afneemt, we hebben als motto ‘gewoon doen’ en daar zijn we trots op.

Een gamechanger

Buurblok wil samen de verantwoordelijkheid nemen voor een leefbare wereld. Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wocozon hebben de overtuiging dat zij kunnen bijdragen aan een gasloze, gebouwde omgeving waardoor we een bewoonbare wereld kunnen achterlaten voor de volgende generatie. Om dit te realiseren moet er geïnvesteerd worden in een duurzame toekomst. Het eerste project in Leeuwarden voor het sociaal verhuurbedrijf WoonFrieland is het bewijs dat dit kan. De eerste bewoners wonen al enkele maanden in de tien gerealiseerde woningen, zij wekken meer energie op dan ze nodig hebben en de elektrische deelauto’s worden volop gebruikt. Energiepositief en CO2-negatief, een gamechanger in een wereld met een groot woningtekort en stijgende energielasten.

Bekijk ook:

Nieuws Gepubliceerd op 28 januari 2022 Buurblok webinar