Energieleverende woningen

Energieleverende woningen, volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam, oftewel: de woningbouw oplossing van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De toekomst van bouwen is nu beschikbaar!

BGDD Juni 2020 Lr By IMAZZO 11
1024x574

Droogstapelwoning

Bouwgroep Dijkstra Draisma

De Droogstapelwoning is een volledig geïndustrialiseerde woning, die in de fabriek van Bouwgroep Dijkstra Draisma wordt geprefabriceerd. De Droogstapelwoning is naar wens samen te stellen, met onze 'woningconfigurator' zit de opdrachtgever aan de knoppen. U kiest de juiste maat, bepaald de vorm en de uitstraling én dat volledig digitaal! Dan gaan we aan de slag in de fabriek, waar onze robots de elementen maken. Wanneer de elementen klaar zijn gaat het op transport. Vervolgens hijst de kraan de elementen naar de plaats van montage en dit met een tempo van één woning per dag! 

 

Met deze manier van bouwen kunnen we relatief snel, complete wijken bouwen en gaan we een hoop uitdagingen in de bouwwereld aan: de energietransitie, het personeelstekort en een bovenliggende bouwopgave. 

ÉÉN GEHEEL

Industrieel, flexibel en demontabel

De Droogstapelwoning is industrieel, flexibel en demontabel; drie termen die voor ons betekenen dat we onze woningen ontworpen hebben door integraal te denken en te engineeren. De onderdelen waaruit de woning is opgebouwd, de componenten, passen bij elkaar en vromen een geheel. Elk component heeft een functie en een reden. Samengevoegd levert dit een product op waarvan de kwaliteit beheersbaar en constant is. 

Industrieel: De woning komt digitaal tot leven  - 1

Industrieel: De woning komt digitaal tot leven

Vanaf het eerste initiatief tot aan de montage van de woningen maken wij gebruik van een BIM-model. Dit model zorgt dat het traject steeds intelligenter wordt. Het model is zelfs zo gemaakt dat het onze productiemachines in de fabriek kan aansturen. 

Flexibel: volledig geïndustrialiseerd   - 1

Flexibel: volledig geïndustrialiseerd

De woning is opgebouwd uit vaste componenten: vloeren, betonwanden, gevels, binnenwanden, badkamer, toilet en meterkast. De manier waarop we deze componenten configureren kan verschillen. Zo zijn wij in staat om met dezelfde componenten zes typologieën woningen te maken met een veelvoud aan variaties. 

Demontabel: Realiseren van een circulaire woningen  - 1

Demontabel: Realiseren van een circulaire woningen

Demontabel bouwen is één van de kernwaarden om circulaire woningen te realiseren. Wij dragen zorg voor een woning waar de grondstoffen weer uit terug te winnen zijn of hergebruikt kunnen worden.

 

Indien gewenst leveren we een materialenpaspoort voor het project aan. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Droogstapelprojecten

De Droogstapelwoning is compleet naar wens samen te stellen. Onderstaand een overzicht van de gerealiseerde projecten voor verschillende opdrachtgevers. Deze woningen hebben stuk voor stuk een eigen karakteristieke uitstraling. 

202 woningen Leeuwarden
202 woningen Leeuwarden
25 woningen Vlieland
25 woningen Vlieland
12 woningen Harkema
12 woningen Harkema
18 woningen Hurdegaryp
18 woningen Hurdegaryp
4 woningen Britsum
4 woningen Britsum
6 woningen Heerenveen
6 woningen Heerenveen
12 woningen Tolhuizen
12 woningen Tolhuizen
12 woningen Lemmer
12 woningen Lemmer

Bouwgroep Dijkstra Draisma

Wij laten mensen zien welke mogelijkheden er zijn om Nederland te vergroenen. We willen niet alleen een aannemer zijn, maar vooral een aanbieder van producten en diensten. We hebben de overtuiging dat wij als bouwbedrijf kunnen bijdragen aan een gasloze gebouwde omgeving, waardoor we een bewoonbare wereld achterlaten voor de volgende generatie.